Bereken direct uw prijs

Gras leggen, een eenvoudig klusje

De graszoden die u op graszodenprijzen.nl bestelt, kunt u gemakkelijk zelf leggen. Het kost u in elk geval veel minder tijd en energie dan het zaaien van gras.

Voorbereiding

Voordat u de graszoden gaat leggen, moet u eerst voorbereidingen treffen. Zo is het belangrijk om eerst de ondergrond goed los te maken. U zult eerst het oude gras moeten weghalen, bovendien moet de grond goed ondergespit worden. Strooi eventueel een laagje compost of bemeste tuinaarde en meng dit goed met de bovenste 10 centimeter tuingrond. Zorg vervolgens voor een egale ondergrond, dat kan bijvoorbeeld door te schaven met een plank.

Het leggen van de graszoden

Is de grond geëgaliseerd, dan kunt u het gras leggen. Leg de rollen gras zo strak mogelijk tegen elkaar aan. Klop de graszoden lichtjes aan met de achterkant van een schep. Geef de graszoden nu ruim water, zoveel dat het gazon doorweekt is.

Verdere verzorging

Zorg dat u de eerste paar weken na het gras leggen twee tot drie keer per dag sproeit, zeker bij erg zonnig weer. Ga de eerste maand na het gras leggen nog voorzichtig om met het gazon, het is namelijk van belang dat de graszoden goed vastgroeien op de ondergrond. Vier tot zes weken na de aanleg zijn de zoden vastgegroeid en is de kans op uitdroging ook veel kleiner.

Neem contact op

U ziet, zelf gras leggen is een eenvoudige klus. Hebt u desondanks nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.