Bereken direct uw prijs

Onze producten behoeven weinig gras onderhoud

Een goed gras onderhoud is belangrijk om uw graszoden in goede conditie te houden en te voorzien van een heldere, donkergroene kleur. Een goed begin van gras onderhoud begint al bij ons, want door onze manier van gras kweken heeft u kwalitatief gras in de tuin liggen. Wij maken bij graszoden zonder bewapening geen gebruik van grasnetten om de graszoden op een kunstmatige manier te verstevigen. Graszoden Prijzen oogst namelijk slechts een keer per jaar, wat alleen maar ten goede komt aan de hoge kwaliteit van het gras.

Gras onderhoud: sproeien en voeden

Het minimale wat u hoeft te doen aan gras onderhoud is het sproeien en voeden van uw graszoden. Zodra de graszoden zijn gelegd is het belangrijk om de eerste weken erna flink te sproeien, zo’n twee á drie keer op een dag als de zon fel heeft geschenen. Ook moet u voorzichtig omgaan met het gras als deze pas in uw tuin ligt. Na de eerste weken is het gras goed gehecht aan de grond en gewend aan zijn nieuwe omgeving, waardoor het gras onderhoud veel minder aandacht behoeft. In droge tijden adviseren wij om sowieso een keer per week ’s avonds uw gazon te besproeien. Om de graszoden zo mooi mogelijk te houden zorgt u voor een goede voeding in het voor- en najaar met het gebruik van compost of bemeste kunstaarde. Daarnaast moet het gras in groeitijd een à twee keer per week worden gemaaid.

Verticuteren, een belangrijk deel van gras onderhoud

Verticuteren is een belangrijk deel van gras onderhoud, dat slechts een keer per jaar hoeft te gebeuren. Met verticuteren wordt het ontluchten van de graszoden bedoeld. Dat gebeurt met een verticuteer-hark of -machine, waarmee u de grond losmaakt en vilt- en mosvorming tegengaat. Verticuteren is een deel van gras onderhoud dat u in het voor- of najaar dient te doen, omdat uw graszoden dan het beste groeien en het snelst herstellen.