Bereken direct uw prijs

Het leggen van graszoden is een eenvoudige klus

Het is een heel eenvoudige klus en daarom zeggen wij: graszoden leggen kunt u zelf. Op deze pagina vindt u tips voor het zelf aanleggen van uw gazon. Op korte, maar duidelijke wijze nemen wij met u de stappen door: voor, tijdens en na het leggen.

Belangrijk bij graszoden leggen voordat u begint

Voordat u begint met graszoden leggen is het belangrijk om in te schatten hoeveel tijd u ervoor nodig heeft. Als een grasmat eenmaal opgerold is, blijft deze 24 uur lang in optimale conditie. Denkt u langer nodig te zijn dan adviseren wij om de graszoden af te rollen en nat te maken met water.

De graszoden zijn binnen en u kunt aan de slag. Het eerste waar u aandacht aan besteedt, is de ondergrond waar uw zojuist binnengekomen graszoden op komen te liggen. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat en dat deze voorzien is van voldoende voedingsstoffen. Met compost of bemeste tuinaarde zorgt u er al snel voor dat de graszoden zich thuis voelen op hun nieuwe ondergrond, waardoor ze zich ook sneller aan de grond hechten. Verder is het van belang dat de grond vast is, dus zonder scheuren of gaten. Voordat u begint met leggen bevelen wij u aan om de grond aan te drukken en te egaliseren.

Graszoden leggen: het leggen kan beginnen

Nu de ondergrond er perfect bijligt kan het graszoden leggen beginnen. Wikkel de graszoden zo stevig mogelijk af en sla regelmatig met de achterkant van een schep op de gelegde zoden. Daardoor wordt een beter contact met de grond gerealiseerd. Nu de graszoden op hun plek liggen doordrenkt u ze met zoveel water dat de graszoden door en door nat zijn. 

Graszoden leggen: nazorg en bemesting

Als het graszoden leggen gelukt is, is het van belang om de eerste maand voorzichtig met het gras om te gaan en er veel aandacht aan te besteden. Vooral de eerste weken is het noodzakelijk om bij felle zon ongeveer twee à drie keer per dag het gazon te besproeien. Eend maand of 3 à 4 is het belangrijk de graszoden opnieuw te bemesten. Strooi gazonbemesting over uw graszoden zodat uw gras in optimale conditie blijft!

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.