Bereken direct uw prijs

Een perfect gazon door uw gras goed te onderhouden

Vindt u het lastig om uw gazon goed te onderhouden? Dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij hebben 30 jaar ervaring in het verkopen en onderhouden van graszoden. Koopt uw bij ons uw graszoden, dan krijgt u bovendien topkwaliteit gras geleverd en dat scheelt u al veel in het onderhoud. Zo is een goed begin dus het halve werk.

Geef voldoende voeding

Allereerst is het van belang dat u uw gazon regelmatig voorziet van voldoende voeding, zo blijft uw gras er steeds mooi uitzien. Zorg dat in de voeding die u geeft voldoende stikstof zit. U kunt aan uw gras zien of het tijd is om mest te geven. Wordt uw gras in het groeiseizoen lichtgroen of geel, dan is bemesting hard nodig.

Maaien en sproeien

Uiteraard moet uw gras ook af en toe gemaaid en besproeid worden. Het gras maaien doet u in het groeiseizoen één of twee keer per week. Geef in droge periodes eens per week water. De beste tijd daarvoor is ‘s avonds. Het verticuteren, of wel het uitkammen van de grasmat, kunt u beperken tot eens per jaar.

Mos en onkruid verwijderen

Een vervelend en veel voorkomend probleem: onkruid en mos in de grasmat. Onkruid kunt u voorzichtig uitsteken. Mos wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld te kort maaien of te weinig bemesting. Hebt u mos in de tuin, verwijder dat dan en verticuteer daarna het gras. Om mos te voorkomen is een goede verzorging van het gras belangrijk. Wij staan voor u klaar met tips daarvoor.